REKLAMA
Skvelá čučoriedková torta s mascarpone
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
Cesto
- 1 bal kyslá smotana
- 2 hrnčeky hladká múka
- 1 hrnček cukor
- 3 vajce
- 1⁄2 hrnček zmäknuté maslo
- 3 pl olej
- Štipka soľ
- 1 čl vanilková esencia
- 250 g čučoriedka
- citrónová kôra
Plnka
- 250 g mascarpone
- 50 g maslo
- 100 g práškový cukor
- citrónová šťava
- 1 čl vanilková esencia
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Najskôr si v mise vymiešame vajíčka spolu s cukrom do peny. Šľaháme kludne aj 10 minút aby boli riadne napenené. Potom už len jemne zašľahávame zvyšné ingrediencie. Do hotového cesta vmiešame čučoriedky a citrónovú kôru.
Zdroj: Youtube
2. Krok
Pripravíme si plnku tak že zmiešame mascarpone spolu s maslom a cukrom,. Keď je krém hotový pridáme citrónovú šťavu a vanilku. Krém si zatiaľ odložíme do chladu.
Zdroj: Youtube
3. Krok
Cesto rozdelíme do troch foriem a dáme ho piecť na 180 stupňov aby bolo pekné zlaté.
Zdroj: Youtube
4. Krok
Keď nám cesto vychladlo po pečení naplníme ho krémom a podľa chuti dozdobíme.
Zdroj: Youtube