Skvelá laksa polievka
Skvelá singapúrska kuracia laksa polievka
Ingrediencie
Rýchly kurací vývar
- 500 g Kuracie trupy
- 2 celé cibuľe
- 2 strúčiky cesnak
- 2 litre vody
- 300 g kuracie stehienka
- 3 pl olej
Pasta Laksa
- 100 ml sušenej čili pasty
- 5 červených chilli papričiek
- 1 stredná Cibuľa
- 2 strúčiky cesnak
- 4 candlenut orechy
- 1 PL zázvor
- 1 PL Galangalu
- 1 PL čerstvej kurkumy
- 2 stonky citrónovej trávy
- 1 PL pasty zo sušených kreviet
- 1 PL sušených kreviet
- 1 PL koriandrových semienok
Polievka
- pripravená pasta Laksa
- 11⁄2 litre pripraveného rýchleho kuracieho vývaru
- 400 ml kokosového krému
- 1 PL soľ
- 1 PL hnedého cukru
- 1 balenie alebo vyprážaných Tofu Puffs alebo Taopok
- 3 pl olej
Do polievky
- 4 porcie hrubých ryžových rezancov Laksa
- trhané kuracie mäso z polievky
- 12 kreviet
- blanšírovaný Bok Choy
- Varené vajcia
Najnovšie letáky
Postup
Kuracie trupy a stehná si osmahneme na oleji vo väčšom hrnci.
Zdroj: Youtube
Pridáme cibule a cesnak, zalejeme vodou a necháme variť pól hodinu. Zbierame penu aby nebol vývar zakalený.
Zdroj: Youtube
Keď je mäso uvarené vyberieme stehná a rozdelíme v tanieri od kostí. Odložíme bokom.
Zdroj: Youtube
Vývar precedíme a odložíme na ďalšie použitie.
Zdroj: Youtube
Laksa pasta: všetky suroviny na laksa pastu dáme do mixéra a necháme zmixovať do hladka.
Zdroj: Youtube
V hrnci si rozohrejeme olej a pridáme hotovú laksa pastu. Za stáleho miešania na slabom ohni redukujeme.
Zdroj: Youtube
Pridáme kokosový krém, hotový rýchly vývar, soľ, cukor, tofu kúsky a necháme prejsť varom.
Zdroj: Youtube
Na tanier servírujeme postupne uvarené rezance, zalejeme pripravenou polievkou, pridáme uvarené kuracie trhané mäso, uvarené vajíčko, osmahnuté krevety podľa chuti, blanšírovanú kapustu bok choy a laksa pastu na dochutenie. Dobrú chuť
Zdroj: Youtube