REKLAMA
Zdroj: bhofack2 from Getty Images
Sladké a pikantné tekvicové semienka
Pražené tekvicové semienka, ktoré si môžete vychutnať samotné alebo napríklad v jogurte.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 Pohár Tekvicové semienka
- 2 Lyžice Med
- štipka soli
- 1 Lyžica vanilkový extrakt
- 1⁄2 lyžice škorica
- štipka muškátového orieška
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Rúru predhrejte na 180 °C. Medzitým v miske zmiešajte tekvicové semienka, med, soľ, vanilkový extrakt, škoricu a muškátový oriešok, kým sa všetky semienka dobre neobalia.
2. Krok
Semienka rovnomerne rozložte na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečte približne 20 minút, kým semienka nezískajú krásnu zlatistú farbu. Pozorne ich však sledujte, aby sa nepripálili.
3. Krok
Nakoniec ich nechajte vychladnúť. Môžete ich jesť samostatne ako rýchle občerstvenie alebo si nimi môžete posypať jogurt či kašu.