:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/YlDvXxTTsxM1i1zRK2nU/e046a39ab01a10dacd2f81347a9bb1.jpeg)
Sladkokyslé kura s ananásom
Kura na sladkokyslo s ananásom, vhodné k ryži alebo ryžovým rezancom.
Ingrediencie
Suroviny
- 1 kg vykostené kuracie stehná
- 2 Lyžice sójovej omáčky
- 2 Lyžice ustricovej omáčky
- 2 Lyžice čínskeho vína na varenie
- 1 čl mleté čierne korenie
- 1 vajce
- 1⁄2 šálky kukuřičného škrobu
- 0.3 šálky hladká múka
- olej na vyprážanie
Omáčka
- Nakrájaná červená a zelená paprika
- Nakrájaná cibuľa
- 2 pl olej
- 1 pl sezamový olej
- 2 pl pretlačený cesnaku
- 1 pl strúhaného zázvoru alebo zázvorovej pasty
- 1 šálka kúskov ananásu
- 0.7 šálky ananásovej šťavy
- 1⁄4 šálky sójovej omáčky
- 1⁄4 šálky ustricovej omáčky
- 1⁄2 šálky kečup
- 1 pl čili pasty
- 2 pl hnedého cukru
- 1⁄2 čl mleté čierne korenie
- 0.3 šálky Med
- 1 pl octu
- 1 pl kukuřičného škrobu
Najnovšie letáky
Postup
Kuracie stehná si očistíme a nakrájame na kúsky. Dáme do väčšej misky a pridávame suroviny na napacovanie mäsa. Nalejeme sójovú omáčku, ustricovú omáčku, víno, korenie a vajce. Všetko poriadne premiešame.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/YlDvXxTTsxM1i1zRK2nU/423ba13480267a4092a06aa1d1319e.png)
Pridáme múku a škrob a opäť premiešame kým nevznikne kašovitá konzistencia.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/YlDvXxTTsxM1i1zRK2nU/9e4a3fba84bbf73fc80239186fff30.png)
Mäso odložíme zakryté bokom na aspon pól hodinu do chladu. Pred prípravou vyberieme z chladu.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/YlDvXxTTsxM1i1zRK2nU/36f5808ad9aecdb9e45498c26e13cc.jpeg)
Do veľkej panvice si pridáme olej, rozohrejeme ho a pridávame kúsky mäsa. Pražíme približne 4 minúty.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/YlDvXxTTsxM1i1zRK2nU/1bdb390b11438145319899f3fdb74c.jpeg)
Kuracie kúsky vyberieme, dáme bokom, stiahneme olej na nižšiu teplotu a vrátime mäso späť do oleja na ďalších 5 minút. Toto dvojité smaženie má za následok chrumkavú konzistenciu mäsa. Kúsky mäsa vyberieme a dáme bokom kým pripravíme sladkokyslú omáčku.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/YlDvXxTTsxM1i1zRK2nU/02043ae5fed28408766bc151d469ae.jpeg)
Do veľkej panvice, najlepšie wok, pridáme trochu klasického oleja, s troškou sezamového. Rozohrejeme a pridáme na väčšie kusy nakrájanú cibuľu a nakrájané papriky a opekáme 3 minúty.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/YlDvXxTTsxM1i1zRK2nU/8f7a3657b6a74d5124e4dd5f8ef2df.jpeg)
Pridáme zázvor, cesnak, čierne korenie, chilli, kečup, ustricovú a sójovú omáčku, chvíľku miešame aby sa chute prepojili a zalejeme ananásovou šťavou a medom. Jemne osolíme a pridáme ocot.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/YlDvXxTTsxM1i1zRK2nU/90c06ac138ee120f26a6d8eb09202e.jpeg)
Necháme 3 minúty všetko prepojiť. Škrob si zmiešame s trochovu vody a pridáme do omáčky. Dve minúty necháme povariť a pridáme na kúsky nakrájaný ananás.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/YlDvXxTTsxM1i1zRK2nU/897db331f6c25dc5871f1d59905e20.jpeg)
Do omáčky vysypeme hotové kúsky chrumkavého kurčaťa a všetko poriadne zamiešame.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/YlDvXxTTsxM1i1zRK2nU/53c11ed9347dd5d2eaf68a1089d468.jpeg)
Toto sladkokyslé kura je ideálne podávať s jasmínovou ryžou. Dobrú chuť !
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/YlDvXxTTsxM1i1zRK2nU/864e766ca84401a986dc127449c54f.jpeg)