REKLAMA
Slané cesnakové pečivo
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
16
- 500 g polohrubá múka
- 1 bal sušené droždie
- 10 g práškový cukor
- 15 g soľ
- 40 ml olej
- 300 ml vlažná voda
- a Olej granulový cesnak na potretie
- Hrubá morská soľ na posypanie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Najprv si pripravíme kvások..Do misky dáme práškový cukor, droždie a prilejeme asi 100 ml vlažnej vody. Necháme postáť asi 10-15 min aby narástol.
2. Krok
Medzitým si do väčšej misky navážime múku a pridáme k nej soľ. Vlejeme hotový kvások, olej a postupne pridávame zvyšnú vlažnú vodu.
3. Krok
Vymiesime cesto, prikryheme ho utierkou a necháme v teple kysnúť asi 30 min. (Cesto bude trochu lepkavé, ale také má byť)
4. Krok
Po vykysnutí ho rozdelíme na 16 rovnakých buchtičiek a každú len trošičku po povrvhu naolejujeme. Takto sa nám budú lepšie vaľkať.
5. Krok
Jednu po jednu rozvaľkáme a zrolujeme. Ukladáme na plech s papierom a pečieme na 210 C 15-20 minút kým nechytia farby.
6. Krok
Hotové ich ešte horúce potrieme olejom zmiešaným s cesnakom a posypeme hrubou morskou soľou.