REKLAMA
Slané rožky s mascarpone
Jemné a nadýchané s cesnakom a pažítkou
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
15
Suroviny
- 15 Recept kusov
Cesto
- 400 g hladkej múky
- 1 žĺtok
- 50 ml olivového oleja priordei slovakia
- 1 lyžička cukru
- 1 lyžička soli
- 200 ml plnotučného mlieka
- 25 g droždia
Plnka
- 120 g mascarpone
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 Lyžice nasekanej pažítky
Potretie
- 1 vajíčko
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
65 min.
1. Krok
Postup:
2. Krok
Do 100ml vlažného mlieka si nadrobíme droždie, pridáme cukor a odoberieme 1 lyžičku múky z navaženého množstva. Zamiešame a necháme chvíľku nakysnúť.
3. Krok
Do misky si dáme múku, soľ, olej, zvyšné mlieko, žĺtok a kvások.
4. Krok
Zamiešame a dôkladne vypracujeme cesto.
5. Krok
Prikryjeme a necháme kysnúť 30 minút.
6. Krok
Cesto dáme na pomúčenú dosku a rozvaľkame do tvaru kruhu.
7. Krok
Mascarpone zmiešame s pretlačeným cesnakom a pažítkou.
8. Krok
Celé cesto touto zmesou potrieme.
9. Krok
Cesto si narežeme na 15 trojuholníkov.
10. Krok
Každý trojuholník zrolujeme, dáme na papier na pečenie a potrieme vajíčkom.
11. Krok
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 180/20 minút do zlatista.
12. Krok
Vyberieme a necháme vychladnúť.
13. Krok
Dobrú chuť!