Zdroj: Natkinzu for iStockPhotos
Slaný vianočný stromček z lístkového cesta
Tento recept na vianočný stromček z lístkového cesta robím každý rok na Vianoce. Je to radostný spôsob, ako spojiť dekoráciu a jedlo, a zaručene si ukradne výstavu. Slaná croissantová chuť v kombinácii s koreninami a chrumkavým lístkovým cestom ho robí neodolateľným. Verte mi, že keď ho raz vyskúšate, budete ho chcieť robiť znova a znova.
Ingrediencie
- 2 Balenia lístkové cesto
- 2 Čajová lyžička Zmes talianskeho korenia
- 1 vajce
- 3 Polievková lyžica Strúhaný parmezán
- soľ a korenie podľa chuti
Najnovšie letáky
Postup
Ak chcete upiecť vianočný stromček zo slaného lístkového cesta, začnite predhriatím rúry na 200 stupňov. To je ideálna teplota na to, aby sa lístkové cesto nafúklo a upieklo do chrumkava.
Vyvaľkajte kúsok lístkového cesta a vytvarujte z neho vianočný stromček. Ak sa vám zdá, že je ťažké ho vytvarovať, môžete použiť šablóny, ktoré nájdete na internete.
Cesto rovnomerne posypte talianskym korením, soľou a korením. Odporúčam použiť ruky, aby ste korenie rovnomerne rozdelili.
Na vrch položte druhý kus cesta a zľahka ho pritlačte. Potom cesto rozrežte okolo tvaru jedličky a odstráňte prebytočné časti.
Ostrým nožom narežte na oboch stranách jedličky pásiky široké asi 2 cm, ktoré budú predstavovať konáre. Dbajte na to, aby ste ponechali neporušenú časť v strede. Potom vetvičky stočte, aby získali stočený tvar.
Rozšľahajte vajce a potrite ním cesto. Po upečení sa tak vianočka krásne leskne.
Nakoniec cesto posypte strúhaným parmezánom.
Vianočný stromček pečte v predhriatej rúre 20-25 minút alebo kým nie je zlatohnedý a nafúknutý. V posledných minútach pečenia ho často kontrolujte, aby sa nepripálil.
Tento slaný vianočný stromček z lístkového cesta je skvelým spôsobom, ako začať alebo ukončiť slávnostné jedlo. Dúfam, že vám bude chutiť rovnako ako mne!