REKLAMA
Slivková bublanina
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
Cesto
- 150 g hladkej múky
- 75 g polohrubej múky
- 30 g kokosového cukru
- 75 g kyslej smotany
- 80 ml oleja použila som repkový
- 2 vajíčka
- 1 lyžička prášku do pečiva používam bezfosfátový
- slivky
Mrvenička
- 50 g hrubej múky
- 25 g kokosového cukru
- 25 g masla
- 1⁄2 lyžičky škorice
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Formu na pečenie si vystelieme papierom na pečenie alebo vymastíme maslom a vysypeme hrubou múkou.
2. Krok
Do misky si dáme vajíčka, olej, smotanu a všetko spolu vyšľaháme.
3. Krok
Postupne pridávame múku, cukor a prášok do pečiva. Všetko dôkladne vyšľaháme.
4. Krok
Keďže je cesto dosť husté a lepkavé, tak si ho pomocou stierky rozotrieme po celej ploche.
5. Krok
Na vrch poukladáme odkôstkované a na mesiačiky nakrájané slivky.
6. Krok
Všetky suroviny na mrveničku si dáme do misky a rukami dôkladne premiešame.
7. Krok
Mrveničku nasypeme na koláč a vložíme do vyhriatej rúry.
8. Krok
Pečieme na 160/50 minút.
9. Krok
Vyberieme, necháme vychladnúť a podávame.
10. Krok
Dobrú chuť!