REKLAMA
Slivkové galette
Slivkové galette
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
Cesto
- 250 g hladká múka
- 180 g maslo
- Štipka soli
- 2 pl kryštálový cukor
- 2 pl voda
Posýpka
- 3 pl mleté mandle
- 1 pl hladká múka
- 20 g hnedý cukor do posýpky
- škorica
- 300 g slivky
- 1 pl hnedý cukor
- 1 pl mlieko
- Hŕstka mandľové lupienky
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Pripravíme si slivky a posýpku. Ovocie očistíme a rozrežeme na štvrtiny. Na posýpku v miske zmiešame zomleté mandle, hladkú múku, hnedý cukor a trochu škorice.
2. Krok
Na cesto použijeme chladné tvrdé maslo. Ak máte, môžte použiť aj maslo z mrazničky.
3. Krok
Do misky dáme múku, cukor a nahrubo nastrúhané maslo. Pridáme trochu vody a rukou spracujeme cesto. Na podmúčenej doske ho rozvaľkáme do kruhu.
4. Krok
Na cesto nasypeme mandľovú mrveničku , ale len na časť kde budeme ukladať slivky. Kraje , ktoré budeme preklápať, necháme bez posýpky.
5. Krok
Na posýpku poukladáme narezané slivky, posypeme ich ešte hnedým cukrom a preklopíme okraje .
6. Krok
Kraje potrieme mliekom a posypeme mandľovými lupienkami.
7. Krok
Pečieme na plechu s papierom na 200 C asi 40 min.