REKLAMA
Slivkový koláč s makom
Jednoduchý a veľmi chutný hrnčekový koláčik pripravený za chvíľu. Ja používam slivky z mraziaku, ktoré si na jeseň, keď ich je nadbytok, vykôstkujem, umyjem a zamrazím.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
Cesto
- 1 hrnček múka
- 1 bal kypriaci prášok
- 1 hrnček kryštálový cukor
- 1⁄2 hrnček olej
- 1 hrnček kyslé mlieko
- 1 ks vajce
Obloženie
- 1 kg sušené slivky
- 5 pl mletý mak
- 1 pl práškový cukor
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Múku zmiešame s práškom po pečiva, pridáme ostatné suroviny na cesto a vypracujeme vláčne cesto.
2. Krok
Cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na cesto poukladáme umyté vykôstkované slivky a dáme piecť.
3. Krok
Po upečení ešte horúci koláč posypeme makom a cukrom.