Slonia slza
Dnes som sa v recepte inšpiroval koláčikom zo „starého režimu“. Samozrejme som si trošku recept pozmenil a obohatil ho o arašidy a slaný karamel v kréme.
Ingrediencie
Na korpus potrebujeme
- 3 vajíčka g praskovy cukor
- 20 g polohrubá múka
- 15 g kakao
- 5 g kypriaci prášok do pečiva
Na krém potrebujeme
- 80 g mleté orechy
- 10 g mleté arašidy
- 70 ml mlieko
- 150 g maslo
- 60 g práškový cukor
- 20 g slaný karamel
Na polevu
- 90 g čokolády
- 20 g maslo
- 1 čl olej
- mleté arašidy
- a samozrejme banááány
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Postup: Z bielok vyšľaháme túhy sneh. Žĺtka spolu s cukrom šľaháme do peny a spojíme s bielkami. Jemne zamiešame múku, kakao a prášok do pečiva. Nanesieme na plech s rozmerom 25 x 20 cm (vznikne 20 cm roláda s 8 rezmi). Pečieme 15 minúť pri 180tke. Po vychladnutí dáme dole z papiera na pečenie a prehneme cez valček na cesto 😊
Krém pripravíme nasledovne: povaríme mlieko a mleté orechy a arašidy. Maslo šľaháme s cukrom do peny, pridáme slaný karamel a vyhladnutú zmes orechov. Šľaháme do jemnej konzistencie (ja som vo svojom kréme nechal úmyselne väčšie oriešky). Vychladnutý plát cesta natrieme krémom a do stredu vložíme banán a zarolujeme. S časťou krému potrieme aj vrch korpusu. Necháme zatuhnúť v chladničke a následne polejeme čoko polevou a posypeme arašidmi.