Smotanová torta
Rýchla, nenáročná a svieža smotanová torta. Plná sladkého ovocia a piškót.
Ingrediencie
- 1 bal detské piškóty
- 6 ks kyslá smotana
- 2 ks banán
- 1 bal mandarínky v plechovke
- 2 bal vanilkový cukor
- 1 bal škoricový cukor
- 2 pl práškový cukor
- 2 pl kakao
Najnovšie letáky
Postup
POSTUP: Do tortovej formy (môže byť aj napr. jánska misa) poukladáme piškóty.
V miske vymiešame dve smotany, pridáme lyžicu práškového cukru a vanilkový cukor. Premiešame a vylejeme na piškótovú vrstvu.
Na smotanu ukladáme na striedačku nakrájaný banán na kolieska a mandarínky. Následne dáme ďalšiu vrstvu piškót.
Opäť si v miske zmiešame dve smotany, pridáme kakao a zmiešame. Vylejeme na piškótovú vrstvu a pridáme ovocie. Nakoniec opäť navrstvíme piškóty.
Posledné dve smotany zmiešame spolu s práškovým a vanilkovým cukrom a vylejeme na piškótovú vrstvu.
Nakoniec tortu posypeme škoricovým cukrom a vložíme do chladničky na 3h (najlepšie na celú noc) vychladnúť.
SERVÍROVANIE: Smotanovú tortu nakrájame na trojuholníky a podávame.
Výborná klasika ?