Smotanovo tvarohová torta s ovocím
Recept na nepečenú smotanovo tvarohovú tortu s ovocím.
Ingrediencie
- 200 g sušienok
- 100 g masla
- 500 g syr cottage cheese
- 200 ml šľahačky
- 100 g práškového cukru
- 1 ks vanilkového cukru
- 1 balík piškóty
- 2 ks žĺtky
- 3 plátky želatíny
- ovocie podľa chuti
Najnovšie letáky
Postup
Najskôr si pripravíme spodok koláča. Sušienky rozdrvíme a zmiešame s roztopeným maslom. Zmes potom natlačíme na dno formy a necháme stuhnúť v chladničke.
Želatínu namočíme do studenej vody a necháme nabobtnať.
V mise zmiešame tvaroh, vanilkový cukor, práškový cukor a žĺtky do hladka.
Šľahačku šľaháme samostatne do tuha a potom ju opatrne vmiešame do tvarohovej zmesi.
V malom hrnci rozpustíme želatínu a pridáme ju do tvarohovej zmesi. Dobrým tipom je pridať trochu tvarohovej zmesi do hrnca s želatínou a spolu rozmiešať. Tým sa zabráni vzniku hrudiek.
Polovicu plnky natrieme na pripravený sušienkový korpus.
Potom na plnku položíme piškóty a druhú vrstvu plnky.
Takto pripravenú smotanovo tvarohovú tortu necháme v chladničke stuhnúť najmenej 2 hodiny.
Pred podávaním ju môžeme ozdobiť ovocím podľa vlastnej chuti.