:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Dr8pv_9F2WxwhSG4m-gE/5a8520b77661a5a568023de28290fc.jpeg)
Smotanovo - tvarohový koláč
Recept na bombastický smotanovo - tvarohový koláč s jahodami.
Ingrediencie
Hnedé cesto:
- 4 ks vajcia
- 1 hrnček kryštálového cukru
- 1⁄2 hrnček oleja
- 1 hrnček mlieka
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- 1 pl kakao
- citrónová kôra
Biele cesto:
- 2 ks vajce
- 1 hrnček kryštálového cukru
- 500 g mäkkého tvarohu
- 1 hrnček mlieka
- 1 ks vanilkový puding
Ostatné:
- jahodový kompót
- 300 ml pochúťkovej smotany
- 250 ml šľahačkovej smotany
- 2 pl práškový cukor
- čokoláda na strúhanie
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Ako prvé upečieme tmavé cesto. Vajcia vyšľaháme s cukrom na penu.
Prilejeme olej, mlieko, prisypeme postrúhanú citrónovú kôru, preosiatu múku zmiešanú s preosiatym kakaom a práškom do pečiva.
Všetko spolu poriadne premiešam.
Teraz si pripravíme biele cesto. Vajcia vyšľaháme s cukrom na penu. Pridáme tvaroh a vanilkový puding s mliekom. Všetko spolu premiešame. Vznikne nám redšie cesto.
Na papierom vyložený plech nalejeme polovicu hnedého cesta, naň celé biele cesto. Na biele cesto položíme jahody a zalejeme ho zvyšným hnedým cestom. Koláč pečieme na 180°C zhruba 40 minút a necháme ho vychladnúť.
Medzitým si vyšľaháme smotanu s práškovým cukrom a opatrne vmiešame do pochúťkovej smotany.
Túto smotanovú plnku natrieme na vychladnutý koláč a môžeme ju posypať čokolád