Snickers roláda
Ak miluješ karamel, táto roláda je istotne pre teba.
Ingrediencie
Korpus
- 5 vajce
- 150 g cukor
- 120 g hladká múka
- 20 g kakao
Slaný karamel
- 80 g masla izbovej teploty
- 200 g cukor
- 140 ml šľahačkovej smotany
- soľ
Krém
- trochu amareta
- arašidy
- 400 ml mlieka
- 1 extra karamelový puding
- podľa chuti cukor
- 50 g šľahačkovej smotany
- 80 g kyslá smotana
Ganáž
- 100 g šľahačka
- 80 g čokoláda
- arašidy
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Rúru vyhrejeme na 200 °C. Vajcia s cukrom šľaháme na najvyššej rýchlosti cca 10 minút. Do vaječnej zmesi preosejeme múku a kakao a vareškou jemne premiešame. Zmes rovnomerne rozotrieme na plech( 38 x 30 cm),ktorý vystelieme papierom na pečenie a pečieme cca7-10 minút podľa rúry. Po dopečení vrchnú stranu riasy priklopíme na druhy papier na pečenie, zrolujeme a necháme vychladnúť.
Slaný karamel: Cukor miešame na strednom plameni pokým sa rozpustí na tekutý karamel. Potom pridáme maslo a necháme ho úplne rozpustiť. Následne prilejeme šľahačku a povaríme na miernom plameni. Pridáme soľ, premiešame a uložíme do pohára,kde nám vydrží dlhší čas
Karamelový krém pripravíme ako klasický puding podľa návodu. Po uvarení dáme na vrch krému potravinovú fóliu a necháme mierne vychladnúť. Potom prišľaháme smotanu, šľahačku a prípadne cukor podľa chuti.
Vychladnutú roládu potrieme trochou Amareta, slaným karamelom,posypeme arašidmi a rozotrieme karamelový krém. Roládu zrolujeme.
Ganáž pripravíme tak, že dáme zohriať na bod varu šľahačku, následne ju stiahneme z ohňa a pridáme čokoládu. Miešame pokiaľ sa čokoláda nerozpustí. Ganáž vylejeme na roládu a posypeme nasekanými arašidmi