REKLAMA
Zdroj: FB: Česká klasika
Šošovica na kyslo pre začiatočníkov
Tento recept na šošovicu na kyslo je ideálny pre začiatočníkov. Je jednoduchý, rýchly a výsledok je vynikajúci.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Hlavné suroviny
- 200 g šošovica
- 1 kus veľká cibuľa
- 2 kus strúčiky cesnaku
- 1 kus bobkový list
- 1 Lyžica kmín
Omáčka
- 1 Lyžice múka
- 500 ml voda
- 1 Lyžice ocot
- 1 štipka soľ
Ostatné:
- vajce
- klobása
- Uhorka
- Vyprážaná cibuľa
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Opláchnite šošovicu a nechajte ju hodinu namočenú vo vode.
2. Krok
Očistite cibulu a cesnak a nakrájajte drobno.
3. Krok
Na oleji opražte cibuľu a cesnak, pridajte šošovicu, bobkový list a rasce.
4. Krok
Pridajte múku, premiešajte a zalejte vodou.
5. Krok
Pridajte ocot a soľ, pomaly vařte do zmäknutia šošovice.
6. Krok
Podávajte teplé s chlebom alebo vajíčkom, uhorkou, klobásou a opraženou cibuľkou.