REKLAMA

Zdroj: FB: Česká klasika

Šošovica na kyslo pre začiatočníkov

Tento recept na šošovicu na kyslo je ideálny pre začiatočníkov. Je jednoduchý, rýchly a výsledok je vynikajúci.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Hlavné suroviny

  • 200 g šošovica Pridané do
  • 1 kus veľká cibuľa Pridané do
  • 2 kus strúčiky cesnaku Pridané do
  • 1 kus bobkový list Pridané do
  • 1 Lyžica kmín Pridané do

Omáčka

  • 1 Lyžice múka Pridané do
  • 500 ml voda Pridané do
  • 1 Lyžice ocot Pridané do
  • 1 štipka soľ Pridané do

Ostatné:

  • vajce Pridané do
  • klobása Pridané do
  • Uhorka Pridané do
  • Vyprážaná cibuľa Pridané do
REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Opláchnite šošovicu a nechajte ju hodinu namočenú vo vode.

2. Krok

Očistite cibulu a cesnak a nakrájajte drobno.

3. Krok

Na oleji opražte cibuľu a cesnak, pridajte šošovicu, bobkový list a rasce.

4. Krok

Pridajte múku, premiešajte a zalejte vodou.

5. Krok

Pridajte ocot a soľ, pomaly vařte do zmäknutia šošovice.

6. Krok

Podávajte teplé s chlebom alebo vajíčkom, uhorkou, klobásou a opraženou cibuľkou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

746 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

332 receptov

Mascarpone

342 receptov

Torty

481 receptov

Večera

4589 receptov

Dezert

3773 receptov

Kuracie mäso

788 receptov