REKLAMA
Zdroj: FB: Bezva recepty
Šošovicová polievka s krúpami a údeným mäsom
Šošovicová polievka s krúpami a údeným mäsom je jednou z mojich obľúbených jedál. Je ideálna na chladné dni.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 1 hrnček šošovice
- 1⁄2 hrnček krúpy
- 200 g údeného mäsa
- 1 kus Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 kus mrkvy
- 1 kus zeler
- 2 Lyžice oleja
- Soľ, čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžička mletej papriky
- 2 litrov vody
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
80 min.
1. Krok
Šošovicu a krúpy musíme najprv dôkladne prepláchnuť pod tečúcou vodou.
2. Krok
Údené mäso nakrájame na menšie kúsky a pridáme do vody.
3. Krok
Pridáme šošovicu a kúpy, privedieme k varu a varíme na miernom ohni asi 30 minút.
4. Krok
Medzitým si na panvici na troche oleja orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak až do zlatista.
5. Krok
Do polievky pridáme orestovanú cibuľu s cesnakom, nakrájanú mrkvu a zeler, soľ, čierne korenie a mletú papriku. Potom všetko necháme dovariť ešte ďalších 30 minút. Ja osobne preferujem mierne al dente zeleninu v polievke, takže pozorne sledujte čas varenia.
6. Krok
Po uvarení je polievka pripravená na podávanie.