REKLAMA

Špagety Carbonara

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • 180 g špagiet Pridané do
  • 100 g pancetty slaniny Pridané do
  • 40 g parmezánu Pridané do
  • 1 čl olivového oleja Pridané do
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti Pridané do
  • čerstvá petržlenová vňať na servírovanie Pridané do
  • 2 vajcia Pridané do
  • 1 žĺtko Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Špagety dáme variť do dostatočne slanej vody (mala by chutiť ako more).

2. Krok

Kým sa špagety varia, v miske zmiešame vajíčka a žĺtok s najemno nastrúhaným parmezánom a mletým čiernym korením, nešetrite ním.

3. Krok

Slaninu nakrájame na menšie kúsky a osmažíme ju dochrumkava na troške olivového oleja. Ak sa zo slaniny vypečie príliš veľa tuku, malú časť z neho môžeme odliať preč.

4. Krok

Keď sú špagety uvarené al dente, pridáme ich aj so žufankou vody (v ktorej sa špagety varili) do panvice so slaninou. Špagety nepreplachujeme a do panvice ich pridáme priamo z hrnca.

5. Krok

Slaninku so špagetami poriadne premiešame, minútku povaríme a odstavíme z plameňa.

6. Krok

Panvicu necháme cca 2 minútky vychladnúť, vlejeme žĺtkovo-syrovú zmes a rýchlo miešame.

7. Krok

Na cestovinách sa vytvorí lesklá a krémová omáčka. Špagety podávame okamžite, dozdobené nasekanou petržlenovou vňaťou.

Komentáre (1)

Kamenska_Sona 18. 3. 2025

Poprosila by som koľko vajíčok keď v recepte nepíšete. Ďakujem za odpoveď.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Večera

4590 receptov

Torty

481 receptov

Kuracie mäso

788 receptov

Dezert

3772 receptov