:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/wpSa7zN_6mB-hcHgrIvr/111f27a06d1b76ce03386fd757c0a6.jpeg)
Špagety Carbonara
Ingrediencie
- 180 g špagiet
- 100 g pancetty slaniny
- 40 g parmezánu
- 1 čl olivového oleja
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- čerstvá petržlenová vňať na servírovanie
- 2 vajcia
- 1 žĺtko
Najnovšie letáky
Postup
Špagety dáme variť do dostatočne slanej vody (mala by chutiť ako more).
Kým sa špagety varia, v miske zmiešame vajíčka a žĺtok s najemno nastrúhaným parmezánom a mletým čiernym korením, nešetrite ním.
Slaninu nakrájame na menšie kúsky a osmažíme ju dochrumkava na troške olivového oleja. Ak sa zo slaniny vypečie príliš veľa tuku, malú časť z neho môžeme odliať preč.
Keď sú špagety uvarené al dente, pridáme ich aj so žufankou vody (v ktorej sa špagety varili) do panvice so slaninou. Špagety nepreplachujeme a do panvice ich pridáme priamo z hrnca.
Slaninku so špagetami poriadne premiešame, minútku povaríme a odstavíme z plameňa.
Panvicu necháme cca 2 minútky vychladnúť, vlejeme žĺtkovo-syrovú zmes a rýchlo miešame.
Na cestovinách sa vytvorí lesklá a krémová omáčka. Špagety podávame okamžite, dozdobené nasekanou petržlenovou vňaťou.
Poprosila by som koľko vajíčok keď v recepte nepíšete. Ďakujem za odpoveď.