REKLAMA
Špagety s hnedými šampiňónmi, slaninkou, paradajkami
Špagety, hnedé šampiňóny, slaninka, paradajky a ich najlepšie doladenie > feta s bylinkami.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
3
- 1⁄2 balenia špagiet
- 13 ks cherry paradajky
- olivový olej
- 150 g slaninka
- 3 ks hnedé šampiňóny
- 1 pl pretlaku
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
15 min.
1. Krok
Špagety uvaríme presne 9 minút.
2. Krok
Do woku alebo hlbšej panvice si dáme olivový olej slabo ho zohrejeme a hodíme slaninku, ktorú sme si pokrájali na drobno. Osmažíme slaninku, pridáme soľ, korenie, sušené alebo čerstvú bazalku, sušený majorán a poriadne premiešame. Pridáme paradajky a chvíľu smažíme, pridáme šampiňóny a pretlak, premiešame a podlejeme 2dl bielym vínom, prikryjeme pokrievkou a dusíme cca 3 minúty, pokrievku dáme preč a vložíme do zmesi špagety a poriadne premiešame. Pokrájame fetu na kocky a na minútku ich hodíme na horúcu panvicu, posypeme ju provensálskymi bylinkami a podávame na špagety.