Špagety s mletým mäsom
Boloňské špagety milujú všetci, tento recept je veľmi jednoduchý a pri tom úžasne chutný.
Ingrediencie
Omáčka
- 3 pl olivový olej
- 1 stredne veľka cibuľa
- 1 cesnak
- 1 mrkva
- 300 g mleté mäso
- 1 hrnček voda
- 1 kl ocot
- 2 kl sójovej omáčky
- 1 kl cesnaková pasta
- 3 pl kečup
- soľ
- chili vločky
- biele korenie
- 1 kl oregano
Cestoviny
- 1 paradajka
- 1 zelená paprička
- 150 g špagety
- 1 jarná cibuľa
- čedar
Najnovšie letáky
Postup
V panvici si rozohrejeme olivový olej, sprudka na ňom orestujeme nasekanú cibuľu, cesnak a mrkvu nastrúhanú na hrubom strúhadle.
Zdroj: youtube / DIVINE BY NOOR
K orestovanej zelenine pridáme mleté mäso. Opečieme pár minút a pridáme vodu, podusíme aby bolo mäso hotové. Na záver už len pridáme ocot, kečup, sójovú omáčku, cesnakovú pastu, oregano, soľ, biele mleté korenie a trošku chili vločiek. Premiešame a ešte krátko podusíme.
Zdroj: youtube / DIVINE BY NOOR
Tretinu omáčky si odoberieme bokom a do panvice pridáme paradajku a papriku nakrájanú na plátky. Len v krátkosti orestujeme a pridáme uvarené špagety. Všetko spolu na panvici premiešame.
Zdroj: youtube / DIVINE BY NOOR
Servírujeme tak, že špagety dáme na tanier, na vrch dáme odloženú mäsovú zmes a posypeme to nakrájanou jarnou cibuľkou a strúhaným syrom.