Špaldové cesto na pizzu
Recept na špaldové cesto na pizzu s droždím.
Ingrediencie
- 350 g špaldovej múky
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička cukru
- 220 ml teplého mlieka
- 2 Lyžice olivového oleja
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
V miske zmiešajte múku, soľ a cukor.
V inej miske rozmiešajte suché droždie s teplým mliekom a nechajte odpočívať asi 5 minút, kým sa droždie rozpustí.
Pridajte olej do zmesi s droždím a zmiešajte.
Postupne pridávajte tekutú zmes do misy s múkou a premiešajte, kým sa vytvorí cesto.
Keď sa cesto začne odlepovať od okrajov misky, vyberte ho na pomúčenú dosku a začnite miesiť rukami.
Mieste cesto asi 10 minút, kým sa stane hladkým a elastickým.
Vráťte cesto do misky a zakryte ho utierkou. Nechajte ho kysnúť v teple asi 1 hodinu, kým sa zdvojnásobí objem.
Po vykysnutí cesta ho premiesite na doske a rozdeľte na 4 malé gule.
Každú guľu rozvaľkajte na hrúbku asi 0,5 cm.
Špaldové cesto na pizzu obložíme podľa chuti a pečieme v rúre na 200°C zhruba 12 minút.