Špaldové langoše z cesta z chladničky
Úžasne chutné a nadýchané langoše zo špaldovej múky. Tieto langoše patria medzi naše obľúbené a robievam ich ako obmenu za klasické. Chuť medzi klasickým a špaldovým cestom je priam nerozoznateľná. Ich príprava je veľmi jednoduchá a praktická👍
Ingrediencie
- 1 kg špaldová hladká múka
- 7 dl studená voda
- 1 ks vajce
- 5 pl olej
- 21 g čerstvé droždie
- 11⁄2 pl soľ
- 1 kl kryštálový cukor
- na vyprážanie: olej
Najnovšie letáky
Postup
Múku a soľ premiešame, pridáme vajce a v 3 dl vody rozmiešané droždie s 1 KL cukru. Zvyšných cca 4 dl vody pridávame postupne pri vypracúvaní cesta. Máme dostať polomäkké cesto. Až teraz pridávame po troške (po lyžici) olej, ktorý zakaždým dobre vpracujeme do cesta. Cesto nakoniec dáme do chladničky na 1 noc, tam má pomaličky kysnúť.
Na druhý deň cesto vyberieme z chladničky a naolejovanými rukami si z neho odtrháme toľko kúskov, koľko langošov chceme piecť. Ja som tentoraz piekla 7 ks🙂 Odtrhnuté kúsky necháme na tácke 30 minút oddychovať pri izbovej teplote.
Po uplynutí času naolejovanými rukami cestá natiahneme na okrúhlo na tenko a vysmážame v oleji z oboch strán. Pre lepšiu predstavu postupu si môžete pozrieť aj moje video🙂
Langoše sú výborné, ľahučké a nadýchané👍 Sú skvelé s cesnakom, alebo aj na spôsob pizze🥰👌 Prajem dobrú chuť!
Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube