REKLAMA
Špaldovo - mandľový koláč s vanilkovým pudingom a rebarborou, dozdobený malinami a sušenými višnami
Krehučký, šťavnatý, úžasný
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
Suroviny
- 150 g špaldová múka
- 50 g mandľová múka
- 1 vajce
- 50 g práškový trstinový cukor
- 2 čajová lyžička kypriaci prášok
- 1 čajová lyžička vanilky z vanilkovyobchod.cz
- 125 g kvalitného masla
- 1 polievková lyžica mlieka
Pudingová vrstva
- 500 ml mlieko
- 1 pudingová zmes
Rebarborová vrstva
- 6 rebarbora
- 2 polievková lyžica javorový sirup
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie. V chladničke ho pokojne nechajte 1-2hodiny. Medzičasom si pripravíte puding podľa návodu na obale. 500ml mlieka, 1 vanilkový puding od @dm_dmbio, štipka vanilky a podľa chuti možno aj cukor, ja som nedávala, vanilka to krásne prevonia. Zvlášť v hrnci si obvaríme rebarboru, ja som vodu dosladila javorovým sirupom.
2. Krok
Zachladené cesto si rozvaľkáme na zhruba 0,5cm, preložíme ho na plech, poprepichujeme vidličkou, dáme piecť na 7min pri teplote 180 stupňov. Po vytiahnutí z rúry prelejeme “korpus” javorovým sirupom, vylejeme naň puding a navrstvíme rebarboru. Koláč “prikryjeme” zvyšnou, menšou časťou cesta. Ja som si spravila akoby mriežky, kľudne to cesto môžete aj nastrúhať.