REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/bI2ExeB1j30Ml5AfiSML/e94312abc7633141a2e5e067623876a9.png)
Špargľa v lístkovom ceste
Chutný slaný koláčik so špargľou v hlavnej roli
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
9
- 1 lístkové cesto
- 1 zväzok špargľa
- 250 g bryndza
- petržlen
- 100 g anglická slanina
- polovica šalotky
- 50 g eidamový syr
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Najskôr si odkrojíme drevité konce špargle a chvíľu ju povaríme, kým zmäkne. Chladené lístkové cesto si jemne vyvaľkáme a preložíme na plech, vystlaný papierom na pečenie.
2. Krok
Bryndzu vymiešame s čerstvou petržlenovou vňaťou a natrieme na lístkové cesto. Slaninu nakrájame na drobné kocky a posypeme ňou bryndzovú vrstvu. Predvarenú odkvapkanú špargľu poukladáme na vrch a medzi ňu navrstvíme polovicu alebo celú šalotku nakrájanú na pásiky. Na záver koláčik posypeme strúhaným syrom a dáme piecť na cca 30 minút pri 180 stupňoch.