Zdroj: FB: Krása jedla a harmónia chuti
Špargľový krém
Výborná špargľová polievka zo zelenej špargle s mozzarellou a bazalkou.
Ingrediencie
- 500 g špargľa
- 750 ml kurací vývar
- 100 ml bieleho vína
- 200 ml smotana na šľahanie
- 1 ks citrónová kôra z citróna
- 1 ks Cibuľa
- 30 g mozzarella
- 1 kl citrónová šťava
- olivový olej
- čierne korenie
- čerstvé listy bazalky
- maslo
- soľ
Najnovšie letáky
Postup
Zo špargle odrežeme spodnú drevnatú časť a ošúpeme ju. Hlavičky špargle odložíme bokom.
V hrnci rozpálime olej a orestujeme na ňom nakrájanú cibuľku.
K cibuli pridáme nakrájanú špargľu a podlejeme ju vínom.
Keď sa víno odparí, podlejeme ju vývarom a varíme približne 10 minút.
Následne prilejeme k polievke smotanu a prisypeme citrónovú kôru.
Polievku rozmixujeme a precedíme cez sitko.
Precedenú polievku privedieme ešte na niekoľko minút k varu a dochutíme ju soľou a korením.
Špargľový krém odstavíme zo sporáka a primiešame do neho maslo.
Na panvici roztopíme maslo a opražíme na ňom špargľové hlavičky. Hlavičky tiež osolíme a polejeme citrónovou šťavou.
Servírovanie Špargľový krém ozdobíme olivovým olejom, nakrájanou mozzarellou a bazalkou.