REKLAMA
Špenátová roláda
Roláda so špenátom a vajíčkovo-mrkvovou plnkou. Vhodná aj na veľkonočný stôl.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
Cesto
- 4 ks vajcia
- 200 g mrazený špenát
- 80 g hladká múka
- 1 čl prášok do pečiva
- 1 čl soľ
- mleté čierne korenie
- sušený cesnak
Plnka
- 200 g nátierkové maslo
- 100 g jemný tvaroh
- 3 ks vajíčka uvarené na tvrdo
- 100 g mrkva
- mleté čierne korenie
- soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
35 min.
1. Krok
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
2. Krok
Žĺtky zmiešame s rozmrazeným špenátom. Primiešame múku a na záver vmiešame sneh z bielkov.
3. Krok
Rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a vymazaný olejom. Pečieme pri tepote 180 stupňov 10 minút.
4. Krok
Po dopečení stiahneme papier na pečenie, cesto zrolujeme a zabalíme do utierky. Necháme vychladnúť.
5. Krok
Mrkvu uvaríme do mäkka. Vajíčka nastrúhame na jemno. Uvarenú mrkvu popučíme vidličkou. Všetko spolu zmiešame. Dochutíme soľou a korením.
6. Krok
Pripravenú plnku rozotrieme na vychladnuté cesto a zrolujeme. Ak plnka zvýši, rozotrieme ju na vrch rolády. Odložíme stuhnúť do chladničky.