REKLAMA
Zdroj: udra from Getty Images
Šťava z nakladanej červenej repy
Zdravý a vitamínmi nabitý nápoj, ideálny na zimné dni. Zdravotné vlastnosti nakladanej repy sú dobre známe - je zdrojom probiotík, zlepšuje trávenie, posilňuje imunitu. Pripravená šťava je mimoriadne chutná a zároveň ľahko pripraviteľná.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g Kyslá repa
- 1 ks citrón
- 2 lyžice Med
- 1 litrov vody
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
15 min.
1. Krok
Nakrájajte cviklu na menšie kúsky, vhoďte do hrnca, zalejte vodou a varíte na malom ohni približne 10 minút.
2. Krok
Po uvarení, nechajte cviklu vychladnúť na izbovú teplotu.
3. Krok
Po vychladnutí, premiešajte cviklu do mixéra, pridajte citrónovú šťavu a med. Mixujte na hladký džús.
4. Krok
Precedz šťavu cez sito.
5. Krok
Šťava z kvasenej cvikly je pripravená na podávanie. Môžete ju uchovávať v chladničke niekoľko dní.