REKLAMA
Šťavnatá bravčová panenka
Výborná bravčová panenka na rozmaríne a cesnaku
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- bravčová panenka
- 3 strúčiky cesnaku
- olivový olej
- rozmarín
- cesnak
- mleté čierne korenie
- soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Panenku si očistím od blán a poriadne nakorením a osolím. Celú ju dám na rozpálenú panvicu s troškou olivového oleja a sprudka opečiem rovnomerne z každej strany 3 minúty aj s cesnakom v celku a vetvičkami rozmarínu.
2. Krok
Po 3 minútach odstavím od plameňa a mäso preložím do vyhriatej rúry na 200 stupňov celzia. V rúre panenku pečiem asi 10-12 minút a po vybratí ju nechám ešte minútku postáť. Takto si zachová svoju šťavnatosť a jemnú textúru, dobrú chuť.