Šťavnaté kuracie rezne v cestíčku
Fantasticky chutné rezne z kuracích pŕs, ktoré pripravujem veľmi rada. To, že kuracie prsia sú suché nie je pravda. Pravdou je, že ich treba vedieť len správne pripraviť. Tieto rezne sú úžasne chutné a sú skvelou obmenou tých klasických v strúhanke👍
Ingrediencie
- 1 kg prsia kuracie
- 6 pl hladká múka
- 3 ks vajce
- 200 ml mlieko
- 2 kl soľ
- olej na vyprážanie
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Celé kuracie prsia prepolíme na 2 časti a každú prekrojíme ešte raz tak, aby sme dostali 2 hrubšie pekné plátky. Z dvoch kuracích pŕs dostaneme takto 8 rezňov a tým, že sú hrubšie, tak sa vám ani nevysušia🙂
Z múky, mlieka, vajca a soli si vymiešame cestíčko. Plátky mäsa namáčame do cestíčka a vyprážame ich v dostatočnom množstve oleja z oboch strán na strednom ohni. Hotové vykladáme na papier, aby trocha odsal tuk.
Rezne sú úžasne šťavnaté a veľmi chutné👍 Podávať ich môžete podľa chuti s ryžou, zemiakmi, alebo len tak medzi žemľu. My sme k tomu mali zemiaky na petružky. Prajem dobrú chuť!
P.S. Mäso sa zvlášť nesolí, úplne stačí soľ len do cestíčka. Plátky mäsa sa nemusia zvlášť obaľovať v múke, cestíčko sa aj takto pekne nalepí, keďže mäso je suché a nebolo vopred osolené👍
Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube