Sterilizované paradajky vo vlastnej šťave
Recept na sterilizované paradajky vo vlastnej šťave.
Ingrediencie
- 2 kg paradajka
- 1 ks Cibuľa
- 2 ks strúčiky cesnaku
- 1 Lyžice soľ
- 1 Lyžice cukor
- 1 Lyžice ocot
- čerstvý bazalkový list (voliteľné)
Najnovšie letáky
Postup
Paradajky opláchnite pod tečúcou vodou a osušte ich. Následne odstráňte stonky a nakrájajte na menšie kúsky.
Cibuľu a cesnak olúpte a jemne nakrájajte.
V hrnci zohrejte väčšie množstvo vody a nechajte ju zovrieť. Do vriacej vody vložte paradajky, cibuľu a cesnak.
Varte na miernom ohni asi 20 - 30 minút, kým paradajky zmäknú a zbavíte sa väčšiny vody.
Do paradajok pridajte soľ, cukor, ocot a ak chcete, aj čerstvý bazalkový list.
Do pripravených sterilizovaných pohárov nalejte paradajky spočiatku iba so šťavou, ktorá sa uvoľnila počas varenia. Následne ich zatvorte.
Poháre s paradajkami umiestnite do veľkého hrnca s vriacou vodou. Hrniec nechajte variť na miernom ohni asi 10 - 15 minút.
Po uvaríte poháre s paradajkami opatrne vyberte z hrnca a nechajte ich vychladnúť.
Sterilizované paradajky vo vlastnej šťave uchovávajte na tmavom a chladnom mieste.