Stroganov zo zajaca
Možno budú výhrady na tento recept, ale kto má rád zajačie mäso, recept si urcite stane obľúbený.
Ingrediencie
- 1 ks Cibuľa
- 860 g králik mäso
- 3 ks kyslá uhorka
- 70 g paradajkový pretlak
- 1 pl horčica
- 300 g šampiňón v konzerve
- 100 ml voda
- 200 g kyslá smotana
- 1 čl zemiakový škrob
- 4 ks jalovec
- soľ
- drvená rasca
- mletá paprika sladká údená
- korenie štyroch farieb
- olej
Najnovšie letáky
Postup
Najskôr si na oleji osmahneme nadrobno nakrájanú cibuľu.
Pridáme vykostené zajačie nohy a chrbát nakrájané na kocky-rezance. Osolíme a okoreníme,pridáme podľa chuti 4-5 bobuliek jalovca,drvený kmín, červenú papriku mletú údenú, a korenie 4farieb. Podusíme aby mäso zbelelo,prikryjeme a dusíme.
Keď máme mäso na polovicu mäkké,pridáme 2-3 kyslé uhorky na drobno nakrájané, pretlak paradajkový a lyžičku horčice. Premiešame a pokračujeme v dusení.
Nezabudneme pridať šampiňóny spolu aj z vodou z konzervy.
V miske si rozmiešame pochúťkovú smotanu, vodu a zemiakový škrob.
Vylejeme k mäsku a privedieme k varu .Chvíľku povaríme, dochutíme a máme hotovo. Podávame zo zemiakmi. Dobrú chuť *