SUMČEK S CITRÓNOVO-MEDOVOU OMÁČKOU
Tak toto je že mňam, explózia chutí. Kto má rád sladko slané kombinácie, tento recept musí skúsiť.
Ingrediencie
- sumčeka bez kože
- korenie na ryby
- soľ
- zemiak
- korenie na zemiaky
- cesnakový prášok
- mletá červená paprika
- rozmarín
- trošku olej
- maslo
- citrónová šťava
- Med
Najnovšie letáky
Postup
Najskôr som si uvarila zemiaky ošúpané a nakrájané na malé kocky. Po uvarení som ich nechala trochu vychladnúť. Potom som do nich pridala sušený cesnak, mletú červenú papriku, rozmarín a soľ. Celé som ich jemne popučila (nie úplne na kašu) a na plech vystlaný papierom na pečenie som robila malé kopčeky zo zemiakov, ktoré som vidličkou postláčala. Jemne som každý zemiak potrela olejom a dala piecť na 180°C kým neboli zemiaky chrumkavé navrchu a zvnútra vláčne.
Kým sa zemiaky piekli, tak som si dala na panvicu rozohriať masielko. Sumčeka som si z oboch strán osolila,posypala jemne korením na ryby a dala piecť z oboch strán na masle. Keď bol sumček hotový, dala som ho von z panvice a naliala som do panvice citrónovú šťavu, nechala som ju prevariť a potom som k nej pridala med, jemne posolila, poriadne premiešala nech sa spoja chute a roztopí med. Nakoniec som pridala už len maslo na zjemnenie.
Všetko bolo hotové, vytiahla som zemiaky z trúby a mohla som servírovať.
Množstvo surovín na omáčku som nedávala náročky, pretože som to robila od oka a každý má iné chuťové poháriky. Niekto má rád sladšiu omáčku, niekto kyslejšiu, takže každý si zvolí podľa svojej chuti. 🙂
Množstvo surovín na omáčku som nedávala náročky, pretože som to robila od oka a každý má iné chuťové poháriky. Niekto má rád sladšiu omáčku, niekto kyslejšiu, takže každý si zvolí podľa svojej chuti. 🙂