Super šťavnaté rezne z kuracích pŕs
Zvonka chrumkavé a zvnútra mäkké a šťavnaté. Takýmto spôsobom si môžte pripraviť každý deň za pár minút čerstvé rezňe!!! Kuracie prsia v žiadnom prípade nie sú suché mäso a podla mňa ten kto to tvrdí, ten ich nevie správne pripraviť ;-)
Ingrediencie
- 2 kuracie prsia
- 250 g jogurt
- 3 pl olej
- 11⁄2 kl soľ
- 1 vajce
- strúhanka
Najnovšie letáky
Postup
Kuracie prsia pokrájame na plátky, ktoré nevyklepeme. Z jedných pŕs zvyknem urobiť 4 väčšie rezne a 2 menšie. Takže z dvoch pŕs mi vždy vyjde 12 kusov.
Vymiešame si jogurt, olej, vajce a soľ do hladka. Vložíme doňho mäso, premiešame a odložíme na 1 noc do chladničky. Ak máte naponáhlo, tak stačí aj 6 hodín. Mäso vám takto bez problémov vydrží v chladničke aj 3-4 dni. Takýmto spôsobom si každý deň môžte upiecť čerstvý rezeň ;-)
Po uplynutí času mäso vyberieme z marinády a dávame rovno do strúhanky a dobre ho obalíme. Obalené rezňe vyprážame v oleji na strednom stupni z oboch strán do zlatohneda. Za ten čas sa mäso prepečie a vnútri zostane krásne šťavnaté :-)
Rezňe sú výborné na obed, alebo na večeru s prílohou vašej volby. Hodia sa aj do práce a do školy na desiatu. Tieto rezňe chutia klasicky, ale na obmenu môžte jogurtovú marinádu aj ochutiť. Prajem dobrú chuť !
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube