REKLAMA
Zdroj: pixelshot from Canva
Sušené hovädzie mäso
Klasický recept na vlastnoručne sušené hovädzie mäso Jerky, ktorý si obľúbia všetci milovníci mäsa.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 1 kg hovädzieho stehna
- 100 ml Pepsi Cola
- 2 pl Med
- 11⁄2 kl soli
- 50 ml sójovej omáčky
- štipka čierneho korenia
- 1 kl cesnak
- 1 pl sušená cibuľa
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Mäso očistíme a nakrájame na cca 2mm tenké plátky.
2. Krok
Vložíme ich do marinády, ktorú si pripravíme zmiešaním uvedených surovín. Mäso marinujeme 24 hodín v chladničke.
3. Krok
Potom mäso vyberieme z marinády a sušíme v rúre na 70°C, na teplovzdušnej funkcii.
4. Krok
Sušíme ho 2 hodiny, potom mäso otočíme a sušíme ďalšie 2 hodiny.
5. Krok
Po vysušení mäso nakrájame na pásiky.