REKLAMA
Sušienková torta s čokoládou
Torra bez pečenia
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
- 600 g maslové sušienky
- 100 g tmavá čokoláda
- 100 g biela čokoláda
- 100 g mleté lieskovce
- 100 g nasekané lieskovce
- 600 ml pomarančová šťava alebo fanta
- 200 g maslo
- 50 g lieskovcový krém
- 100 g práškový cukor
- 2 ks šľahačka v prášku
- čokolada na ozdobenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
20 min.
1. Krok
Pripravíme si formu s priemerom 26 cm.
2. Krok
300 g maslových sušienok zomelieme v sekáčiku a 300 g nalámeme na menšie kúsky.
3. Krok
Zmäknuté maslo v osobitnej miske vyšľaháme s práškovým cukrom a lieskovcovým krémom.
4. Krok
Do väčšej misky dáme sušienky, lieskovce, nasekanú bielu a tmavú čokoládu. Dodáme vymiešané maslo všetko spolu premiešame za postupného dodávania pomarančovej šťavy.
5. Krok
Hotovú hmotu dáme do formy na tortu a uhladíme. Na vrch dáme šľahačku a ozdobíme čokoládou.
6. Krok
Necháme v chladničke stuhnúť na pár hodín(najlepšie cez noc) aby sušienky zmäkli.