REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/wcfaSx5_QZ2F4zCWsM4l/a48d35750a7573f7d502e2063471a4.jpeg)
Zdroj: FB: Recepty a rady do kuchyne I.
Šutolica polievka
Recept na šutolicu - tradičná slovenská polievka, ktorá je vhodná ako hlavné jedlo.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 400 g fazuľa
- 400 g kapusta kyslá
- 1 ks Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 ks zemiaky
- 2 ks list bobkový
- 3 ks korenie čierne celé
- 1 ks bujón zeleninový
- 1 ks vajce
- 2 poháre mlieka
- olej
- hladká múka
- soľ
- mleté čierne korenie
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
V hrnci si z oleja a múky urobíme zápražku a pridáme nakrájanú cibuľku. Chvíľu opražíme a zalejeme vodou.
2. Krok
Keď začne voda vrieť, pridáme bobkový list, celé čierne korenie a zeleninový bujón. Varíme spolu asi 10 minút.
3. Krok
Následne do polievky pridáme pokrájané zemiaky a scedenú kapustu. Varíme cca 20 minút.
4. Krok
Keď je kapusta mäkká, pridáme fazuľu a premiešame.
5. Krok
Do polievky prilejeme mlieko a polievku necháme zovrieť.
6. Krok
V malej miske ručne vyšľaháme vajíčko a pomaly ho prilejeme do vriacej polievky. Povaríme ešte cca 2 minúty.
7. Krok
Nakoniec pridáme prelisovaný cesnak, dochutíme soľou a mletým čiernym korením.