REKLAMA
Zdroj: Pixabay
Švajčiarske syrové fondue
Recept na to ako pripraviť švajčiarske syrové fondue.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 200 g Gruyére syr
- 200 g Emmentaler syr
- 2 strúčiky cesnaku
- 1⁄2 l suchého bieleho vína
- 3 pl kukuričný škrob
- 150 ml brandy alebo iného silného alkoholu
- čerstvo mleté čierne korenie
- mletý muškátový orech
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Syry nastrúhame na strúhadle s veľkými otvormi.
2. Krok
Do veľkého hrnca (ideálneho na fondue), dáme čerstvo pretlačený cesnak, prilejeme víno a zohrejeme ho, ale neprivedieme k bodu varu.
3. Krok
Postupne pridávame nastrúhaný syr a miešame, až kým sa úplne nerozpustí.
4. Krok
Kukuričný škrob rozmiešame v brandy a pridáme ho do zmesi, varíme pomaly ešte 5 minút a občas premiešame.
5. Krok
Dochutíme čerstvo mletým čiernym korením, troškou mletého muškátového orecha a podľa potreby osolíme.