REKLAMA

Zdroj: Pixabay: RitaE

Švédske škoricové buchty z domáceho kysnutého cesta

Ide o skutočný rodinný recept zo Švédska, ktorý je u nás doma veľmi obľúbený, najmä počas chladných dní. Príprava kysnutého cesta si vyžaduje trochu trpezlivosti, ale pôžitok z čerstvých, voňavých švédskych škoricových rožkov vám túto námahu vynahradí.

REKLAMA
Čo je kardamón? Spoznaj exotické korenie s výnimočným chuťovým profilom

Recept nájdeš v tomto článku

Čo je kardamón? Spoznaj exotické korenie s výnimočným chuťovým profilom

Ingrediencie

porcií
30

Na cesto:

  • 500 ml mlieko Pridané do
  • 150 g cukor Pridané do
  • 2 Kocka čerstvé droždie Pridané do
  • 150 g maslo Pridané do
  • 1 Čajová lyžička soľ Pridané do
  • 1 Čajová lyžička kardamón Pridané do
  • 950 g múka Pridané do

Na náplň:

  • 150 g zmäknuté maslo Pridané do
  • 100 g cukor Pridané do
  • 2 Tablespoon škorica Pridané do

Na polevu:

  • 1 šľahané vajce Pridané do
  • 2 Tablespoon Hrubý cukor Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Recept na švédske škoricové buchty pripravíte tak, že najprv zohrejete mlieko v hrnci, kým nie je vlažné. To je veľmi dôležité, aby sa cesto podarilo. Príliš horúce by droždie zahubilo, príliš studené zasa nebude správne fungovať.

2. Krok

V teplom mlieku rozpustite droždie a cukor. Potom pridajte maslo, soľ, kardamón a múku. Je dôležité pridávať múku postupne, aby nevznikli hrudky.

3. Krok

Cesto hnetieme, kým nie je hladké a pružné. Môže to trvať až 15 minút, ale oplatí sa to - vďaka dobre vymiesenému cestu budú škoricové buchty dokonale nadýchané.

4. Krok

Cesto prikryte a nechajte ho odpočívať na teplom mieste asi 1 hodinu, kým nezdvojnásobí svoj objem.

5. Krok

Kým cesto odpočíva, pripravte si náplň: Zmiešajte maslo, cukor a škoricu.

6. Krok

Vykysnuté cesto opäť krátko premiesime a rozdelíme na dve časti. Každú časť rozvaľkajte na jemne pomúčenej ploche na obdĺžnik hrubý asi 3 mm.

7. Krok

Každý kúsok cesta rovnomerne potrieme plnkou a z dlhšej strany zrolujeme.

8. Krok

Rožky cesta nakrájajte na plátky hrubé asi 2 cm a položte ich na plech vystlaný papierom na pečenie.

9. Krok

Škoricové buchty potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme hrubým cukrom.

10. Krok

Škoricové buchty pečte pri teplote 200 stupňov Celzia približne 15 minút. Počas pečenia ich pozorne sledujte, pretože sa môžu rýchlo spáliť. Vaša rodina si toto sladké švédske pečivo zamiluje.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1490 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3610 receptov