REKLAMA
Svieži čučoriedkový koláč
Trošku netradičný koláčik vďaka svojej krásnej fialovej farbe.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
Cesto
- 150 g jablkové pyré
- 100 g jemného tvarohu
- 1 ks vajce
- 50 g ovsenej múky
- 50 g hladkej špaldovej múky
- 50 g proteínu alebo múky
- 10 g prášku z lyofilizovaných čučoriedok
- 1 čajová lyžička kypriaci prášok
- čučoriedkové flavdrops prípadne sladidlo podľa chuti
Tvarohová plnka
- 100 g jemného tvarohu
- 100 g hrudkového tvarohu
- 1 ks vajce
- 20 g proteínu alebo sladidlo
- 70 g mrazených čučoriedok
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Na prípravu cesta tvaroh zmiešame s jablkovým pyré a žĺtkom. Pridáme suché ingrediencie a nakoniec vmiešame vyšľahané bielko.
2. Krok
Polovicu cesta vylejeme na malý plech vystlaný papierom na pečenie.
3. Krok
Všetko na tvarohovú vrstvu, okrem čučoriedok, spolu zmiešame a nanesieme na cesto.
4. Krok
Na tvarohovú plnku rozmiestnime čučoriedky. A na vrch dáme zvyšné cesto.
5. Krok
Koláč pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov.