Zdroj: ivanmateev from Getty Images Signature
Tagliatelle s brokolicou
Tagliatelle s brokolicou sú jedným z mojich najobľúbenejších jedál. Často ho pripravujem pre svoju rodinu na večeru. Navyše je to vegetariánske a zdravé jedlo, takže sa bude páčiť aj tým najnáročnejším gurmánom.
Ingrediencie
- 400 g tagliatelle
- 1 ks Veľká brokolica
- 3 strúčiky Cesnak
- 100 ml Olivové oleje
- 100 ml Olivové oleje
- 1⁄4 čajové lyžičky soľ
- 1⁄4 čajové lyžičky Korenie
- 100 g parmezán
Najnovšie letáky
Postup
Začnite varením cestovín podľa pokynov na obale. Nezabudnite, že tagliatelle by mali byť al dente, aby pri pridávaní omáčky príliš nezmäkli. To je kľúčom k úspechu tohto pokrmu.
Medzitým sparte brokolicu vriacou vodou a rozdeľte ju na malé ružičky. Odporúčam, aby ste brokolicu nekrájali na príliš malé kúsky, pretože by mohla byť príliš mäkká a stratiť svoju chuť.
Na panvicu dajte 100 ml olivového oleja, pridajte prelisované strúčiky cesnaku a na miernom ohni ich minútu opekajte. Dbajte na to, aby cesnak príliš nezhnedol, pretože môže zhorknúť.
Pridajte brokolicu rozdelenú na ružičky, soľ a korenie. Smažte 5 minút na miernom ohni.
Uvarené tagliatelle pridajte k brokolici na panvici a jemne premiešajte. Pridajte nastrúhaný parmezán a jemne premiešajte.
Tagliatelle s brokolicou podávajte horúce. Sójový olej, cesnak a parmezán dodajú celému jedlu úžasnú chuť. Toto jedlo veľmi často podávam s čerstvým chrumkavým chlebom, ktorý ozdobí chute a dodá nové chute. Vyskúšajte ho, určite si ho zamilujete!