REKLAMA
Talianska ciabatta
Pravá talianska ciabatta. Výborné talianske pečivo.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
Kvások
- 320 g múka
- 3 g aktívne sušené droždie
- 260 ml horúca voda
Cesto
- 500 g múka
- 3 g aktívne sušené droždie
- 4 pl olivový olej
- 1 pl cukor
- 330 ml horúca voda
- 16 g soľ
- 250 g nakrájané olivy
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
80 min.
1. Krok
Na začiatok si pripravíme kvások z múky, droždia a vody. Suroviny spolu vymiešame a necháme pod pokrievkou naštartovať kvások.
Zdroj: Youtube
2. Krok
Keď máme kvások pripravený, môžeme vymiesiť cesto. V mixéri zmiešame múku, olej, 3g sušeného droždia, pripravený kvások, nakrájané olivy, soľ, cukor a vodu.
Zdroj: Youtube
3. Krok
Vymiesime cesto, ktoré bude lepivé. Prikryjeme ho pokrievkou a necháme približne 60 minút kysnúť.
Zdroj: Youtube
4. Krok
Po vykysnutí cesto preložíme na pomúčenú dosku a vypracujeme ho rukami.
Zdroj: Youtube
5. Krok
Následne ho preložíme na plech na pečenie, ktorý je vystlaný papierom na pečenie. Cesto rozdelíme na 12 častí.
Zdroj: Youtube
6. Krok
Pečime na 230°C približne 20 minút.
Zdroj: Youtube