Zdroj: Pixabay: EME
Talianska omáčka zo smotanového syra
Nie je nič lepšie ako podávať krémový, teplý taliansky dip na oslavách alebo rodinných stretnutiach!
Ingrediencie
- 1 pohár majonéza
- 1 pohár kyslá smotana
- 1⁄2 pohár parmezán
- 1⁄4 pohár Nasekaná čerstvá bazalka
- 1 polievková lyžica Nasekané čerstvé oregano
- 1 polievková lyžica Mletý cesnak
- 1 čajová lyžička čerstvo vylisovaná citrónová šťava
- 1⁄4 čajová lyžička Drvené vločky červenej papriky
- soľ a korenie podľa chuti
Najnovšie letáky
Postup
Začnite prípravou byliniek. Vždy pamätajte, že čerstvé bylinky dodajú dipu neuveriteľnú vôňu a chuť, na rozdiel od sušených. Po nasekaní bazalky a oregana ich odložte bokom.
V stredne veľkej miske zmiešajte kyslú smotanu a majonézu. Metličkou miešajte, kým nebude hladká. Vznikne tak krásny krémový základ, do ktorého sa vmiešajú všetky ostatné chute.
Teraz pridajte nastrúhaný parmezán. Kľúčom k úspechu je nastrúhať si vlastný syr, pretože vopred nastrúhaný syr býva suchý a bez chuti. Verte mi, stojí to za tú námahu navyše!
Potom pridajte nasekanú bazalku, oregano a pretlačený cesnak. Dobre ich premiešajte so smotanovým základom. Čerstvé bylinky dodajú dipu sviežosť, zatiaľ čo cesnak dodá potrebný šmrnc.
Pridajte citrónovú šťavu a rozdrvené vločky červenej papriky. Citrónová šťava rozjasní chuť, zatiaľ čo vločky korenia dodajú jemnú štipku, ktorá vyváži krémovosť dipu.
Nakoniec dip ochutnajte a podľa potreby ho dochuťte soľou a korením. Nezabudnite, že soľ môžete vždy pridať, ale nikdy ju nemôžete ubrať. Preto ochucujte opatrne!
Pred podávaním dip aspoň hodinu chladíme v chladničke, aby sa chute spojili.