Talianska paradajková omáčka na cestoviny
Tento jednoduchý recept vás naučí, ako pripraviť najlepšie domácu taliansku paradajkovú omáčku na cestoviny. Nenechajte si ho ujsť!
Ingrediencie
- 500 g cherry paradajky
- 250 g špagety
- 1 stručik cesnak
- soľ
- Listy bazalky
- chili paprička
- Extra panenský olivový olej
- hrubozrnná soľ
Najnovšie letáky
Postup
Paradajky umyte, prekrojte na polovicu bez toho, aby ste ich úplne otvorili, potom ich ponorte do hrnca plného vriacej osolenej vody a varte 5 minút, kým vyplávajú na povrch.
Zdroj: Youtube
Paradajky vložte do cedníka a prepasírujte ich cez mlynček na zeleninu.
Zdroj: Youtube
Do malého hrnca nalejte trošku extra panenského olivového oleja a celý olúpaný strúčik cesnaku, dajte na oheň a na miernom ohni ho orestujte. Hneď ako cesnak začne hnednúť, nalejte do panvice paradajkovú omáčku a pol pohára vody, prikryte pokrievkou a na miernom ohni priveďte do varu. Po zovretí znížte teplotu a za občasného miešania pokračujte vo varení 45 minút na miernom ohni.
Zdroj: Youtube
Cestoviny uvarte vo vriacej osolenej vode.
Zdroj: Youtube
Omáčku osolíme a odstránime strúčik cesnaku. Varte, kým sa na povrchu nevytvorí pena. Vypnite oheň, pridajte lístky bazalky, premiešajte a ešte horúce dochuťte soľou, potom prikryte pokrievkou a pred použitím nechajte chvíľu odstáť.
Zdroj: Youtube
Keď sú cestoviny takmer uvarené, dajte do panvice dve alebo tri naberačky omáčky, potom sceďte špagety al dente a nalejte ich priamo do omáčky. Na silnom ohni ich orestujte alebo premiešajte, aby sa všetko premiešalo.
Zdroj: Youtube
Vypnite oheň, pridajte ešte niekoľko lístkov bazalky a pokvapkajte extra panenským olivovým olejom. Ešte raz orestujte a podávajte, pričom jedlo podľa chuti ozdobte čerstvou bazalkou, posypte parmezánom a podľa chuti aj chilli.
Zdroj: Youtube