Zdroj: harmoony from Getty Images
Talianske rizoto s kuracím mäsom
Táto chutná a jednoduchá talianska klasika, rizoto s kuracím mäsom, je pôžitkárom, ktorý si zamilujete. Tento recept je ideálny na rodinné večerie alebo na hostenie priateľov.
Ingrediencie
Hlavné ingrediencie
- 2 Kúsky kuracie prsia
- 300 g Arborio ryža
- 100 g parmezán
- 1 kus biela cibuľa
- 2 strúčiky cesnak
Koreniny a prílohy
- 2 pl rastlinný olej
- 100 ml biele víno
- 1 kus kurací vývar
- 2 pl maslo
- 1 čajová lyžička soľ
- 1 čajová lyžička čierne korenie
Najnovšie letáky
Postup
Kuracie mäso nakrájajte na menšie kúsky a zohrejte na panvici s rastlinným olejom. Pridajte soľ a korenie na ochutenie. Keď je mäso varené, odložte ho na stranu.
V rovnakej panvici pridajte maslo a nakrájanú cibuľu. Pridajte cesnak a restujte, kým cibuľa nebude mäkká.
Pridajte ryžu do panvice a miešajte, až kým ryža neabsorbuje všetku tekutinu.
Pridajte biele víno do panvice a povarte, kým ryža neabsorbuje všetku tekutinu.
Potom postupne pridávajte kurací vývar a varte, kým ryža neabsorbuje všetku tekutinu. Tento proces zopakujte, kým nie je ryža mäkká.
Keď je ryža mäkká, pridajte varené kuracie mäso späť do panvice a premiešajte. Pridajte parmezán a premiešajte, kým nie je parmezán rozpustený a ryža krémová.
Porcie rozdeľte do tanierov a servírujte okamžite. Dobrú chuť!