Zdroj: sumbul from Getty Images Signature
Talianske rizoto so sušenými paradajkami
Chutné talianske rizoto so sušenými paradajkami, ktoré chutí ako z reštaurácie.
Ingrediencie
- 2 šálky Arborio ryže
- 1 kus Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1⁄3 šálky sušených paradajok v oleji
- 4 šálky zeleninového vývaru
- 1 šálka bieleho vína (voliteľné)
- 2 pl masla
- 1⁄2 šálky strúhaného parmezánu
- soľ a korenie podľa chuti
- Čerstvá bazalka na ozdobenie
Najnovšie letáky
Postup
Začnite tým, že si pripravíte všetky ingrediencie. Arborio ryžu je najlepšie najprv dobre umyť, aby ste odstránili prebytok škrobu a zabránili lepkavosti rizota. Ďalej je dôležité, aby bol vývar horúci a pripravený (ideálne vedľa sporáku), pretože pridaním studeného vývaru by sa proces varenia spomalil a mohlo by to ovplyvniť konečnú textúru rizota.
Nakrájajte cibuľu na jemno a cesnak pretlačte cez lis. Sušené paradajky nakrájajte na menšie kúsky. Na panvici roztopíte maslo a pridáte cibuľu, cesnak a sušené paradajky. Restujte, až kým cibuľa nebude sklovitá.
Pridajte ryžu a premiešajte, aby sa dobre spojila so zmesou na panvici. Následne prilejte biele víno (ak ho používate) a nechajte ho vrieť, až kým sa takmer úplne nevyparí. Potom začnite postupne prilievať vývar, vždy len toľko, aby ryža bola pokrytá. Pokračujte v pridávaní vývaru a miešaní, až kým ryža nebude uvarená.
Na záver pridajte strúhaný parmezán, premiešajte a mierne dochuťte soľou a korením.
Kto chce môže tanier dozdobiť čerstvou bazalkou.