REKLAMA
Zdroj: margouillatphotos from Getty Images
Taliansky jablkový koláč
Chutný a ľahký taliansky koláč plný jabĺk, škorice a cukru. Tento recept je ideálny pre každú príležitosť.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
Cesto
- 250 g hladká múka
- 125 g maslo
- 1 ks veľké vajce
- 100 g cukor
- 1 čajová lyžička prášok do pečiva
Náplň
- 1 kg jablká
- 50 g maslo
- 2 čajové lyžičky škorica
- 150 g cukor
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Pripravte cesto. Múku, maslo, vajce, cukor a prášok do pečiva zmixujte dohladka a nechajte odpočívať v chladničke.
2. Krok
Pripravte náplň. Na masle orestujte nakrájané jablká, pridajte škoricu a cukor a nechajte vychladnúť.
3. Krok
Cesto rozvaľkajte a vložte do vymastenej formy. Na cesto naložte jablkovú náplň.
4. Krok
Pečte v predhriatej rúre na 180°C asi 45 minút, kým koláč nie je pekne zlatohnedý. Pred podávaním nechajte koláč úplne vychladnúť.