REKLAMA
Tart s lieskovcami
Výborná pochúťka bez pečenia
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
16
Suroviny
- 100 g mleté pražené lieskovce
- 250 g maslové sušienky
- 50 ml mlieko
- 1 pl práškový cukor
- 2 pl kakao
- 125 g maslo
- 140 g celé pražené lieskovce
Ganache
- 200 g mliečna čokoláda
- 150 g tmavá čokoláda
- 120 g maslo
- 250 ml šľahačková smotana
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Korpus:
2. Krok
Do misky dáme mleté pražené lieskovce, zomleté maslové sušienky, práškový cukor, kakao, roztopené maslo a mlieko. Zo všetkých surovín pripravíme hmotou, ktorou obložíme formu na tart (priemer 30 cm). Keď už máme korpus hotový, nasypeme naň celé lieskovce.
3. Krok
Vložíme do chladničky kým pripravujeme ganache.
4. Krok
Ganache:
5. Krok
Čokolády , smotanu a maslo dáme do menšieho hrnca ,zohrejeme na platni na miernom ohni aby sa čokoláda rozpustila.
6. Krok
Odstavíme, aby ganache trochu vychladolo a následne nalejeme na tart.
7. Krok
Necháme vychladnúť a vložíme do chladničky na pár hodín aby tart dobre stuhol.