Tekvicová Hokkaido polievka
Rýchla krémová Hokkaido polievka, na ktorej si určite pochutí každý milovník tekvíc.
Ingrediencie
- 1 ks hokkaido
- 150 ml smotana na varenie
- 1 ks Cibuľa
- 5 ks zemiak
- 1 ks zeleninový bujón
- 1 ks hovädzí vývar
- 5 čl múka
- kurkuma
- muškátový oriešok
- krutóny
- tekvicové semienka olúpané
- pažítka
- maslo
- soľ
- mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
Postup
Pripravíme si všetky potrebné ingrediencie.
Ďalej nadrobno nakrájame cibuľu. Tekvicu a zemiaky nakrájame na malé kocky.
Na rozpustenom masle speníme nakrájanú cibuľku, pridáme tekvicu a zemiaky. Zalejeme horúcou vodou - pridáme 2 bujóny (osobne radi kombinujeme zeleninový s hovädzím) a okoreníme (kurkuma, muškátový oriešok, soľ a čierne korenie).
Pripravíme si "zmes" na zhustenie - múku a smotanu na varenie. Chvíľu miešame a pridáme do polievky v momente, kedy tekvica a zemiaky zmäknú.
Tyčovým mixérom polievku vymiešame, až kým nenadobudne krémovú konzistenciu.
Polievku dozdobíme tekvicovými semiačkami, pažítkou, prípadne krutónmi - podľa chuti. Prajeme dobrú chuť!