Zdroj: Lesyy from Getty Images
Tekvicová polievka s kari
Tekvicová polievka s kari a kokosovým mliekom, ktorá je vhodná na sviatočný stôl.
Ingrediencie
- 1 ks tekvica hokkaido
- 2 Lyžice Olivový olej
- 1 ks Cibuľa
- 3 strúčiky Cesnak
- 2 lyžice kari korenie
- soľ a korenie podľa chuti
- 400 ml Kokosové mlieko
- 1 litrov zeleninový vývar
- Na dekoráciu:
- Tekvicové semienka
Najnovšie letáky
Postup
Najprv predhrejte rúru na 200 stupňov. Rozrežte tekvicu na polovicu a vydlabte semienka. Semienka si môžete odložiť na neskôr a upiecť ich ako chutnú prílohu k polievke. Potom nakrájajte polovice tekvice na menšie kúsky a poukladajte ich na plech vystlaný papierom na pečenie a pokvapkajte olivovým olejom. Tekvicu pečte približne 30 minút alebo kým nie je mäkká.
Medzitým na panvici s olivovým olejom orestujte nakrájanú cibuľu. Keď je cibuľa zlatistá, pridajte kari korenie a roztlačený cesnak a smažte ešte niekoľko minút. Dávajte pozor, aby ste cesnak nepripálili - je lepšie ho smažiť na nižšej teplote. Potom pridajte opečenú tekvicu, kokosové mlieko a vývar. Všetko nechajte bublať na strednom ohni asi 10 minút.
Potom polievku rozmixujte do hladka. Nakoniec polievku ochuťte soľou a korením.
Tekvicovú polievku podávajte teplú, posypanú opraženými tekvicovými semienkami. Táto polievka je skvelým pokrmom na chladné jesenné dni.