Zdroj: Olga Mazyarkina for iStockPhotos
Tekvicové lasagne vegetariánske a chutné
Ako dlhoročný kuchár a milovník dobrého jedla som za tie roky vyskúšal a pripravil mnoho chutných jedál. Ale tieto tekvicové lasagne sú niečím výnimočné. Teplá, zemitá chuť tekvice spolu s krémovým syrom a bohatým korením vytvárajú skutočný chuťový zážitok. Tento recept som už mnohokrát pripravil pre priateľov a rodinu a vždy bol hitom. Preto som rada, že sa s vami oň môžem teraz podeliť.
Ingrediencie
- 1 kg tekvica
- 2 Tablespoon olivový olej
- 1 jemné Nakrájanú cibuľu
- 2 nakrájané strúčiky cesnaku
- 500 g pasírované paradajky
- 1 ČL soľ
- 1⁄2 ČL mleté čierne korenie
- 1 ČL sušené oregano
- 12 Listy na lasagne
- 500 g Syr Ricotta
- 250 g strúhaná mozzarella
- 100 g parmezán
- čerstvá bazalka
Najnovšie letáky
Postup
Recept na tekvicové lasagne predhrejte na 200 stupňov. Ošúpte tekvicu a nakrájajte ju na kocky. Nezabudnite odstrániť semienka. Zistil som, že na túto prácu je najlepšia dobrá škrabka na zeleninu.
Vo veľkej panvici rozohrejte olivový olej a orestujte na ňom cibuľu a cesnak do mäkka.
Pridajte tekvicu a smažte ju, kým nezmäkne. Zo skúsenosti viem, že kúsky tekvice by nemali byť príliš veľké, inak sa dobre neuvaria.
Vmiešajte scedené paradajky, soľ, korenie a oregano. Všetko dobre premiešajte a nechajte dusiť na miernom ohni.
Do zapekacej misy vložte tekvicovú zmes, na ňu vrstvu lasagní a syra ricotta. Tento postup opakujte, kým nespotrebujete všetky ingrediencie, a na záver položte vrstvu syra.
Nakoniec posypte tekvicové lasagne mozzarellou a parmezánom a pečte v predhriatej rúre asi 30 minút, kým nezískajú zlatohnedú farbu a nevytvoria sa bublinky. Tieto úžasné pečené chute sa prejavia obzvlášť dobre, keď je povrch lasagní ľahko opečený.
Vegetariánske tekvicové lasagne vyberte z rúry a pred podávaním ich nechajte niekoľko minút vychladnúť - lasagne tak budú mať čas stuhnúť a ľahšie sa budú krájať. Pred podávaním posypte čerstvou bazalkou.